website profesionist Un website profesionist nu este un simplu moft. Iar in ziua de azi, site-ul este primul element de legatura (de cele mai multe ori) intre client si afacerea ta. Asadar, inainte de a-ti realiza un site, ar trebui sa ai bine intiparite in minte cateva idei de baza. Care sunt intrebările pe care ar trebui sa ti le pui inainte de a contacta o firma de web design?

Specialistii de la Stef Web Design au luat in calcul experienta lor, insa mai ales intrebarile pe care le primesc cel mai des de la clienti, iar astfel au realizat un top al acestor intrebari. Haideti sa le urmarim impreuna!

10 intrebari pe care sa ti le pui inainte sa-ti realizezi un website profesionist

In momentul in care incepi o afacere ai cu siguranța un scop bine definitivat. Acest scop va trebui sa se regaseasca in fiecare canal de promovare folosit de tine. Aaadar, prima intrebare pe care ti-o poti pune cand vrei un site pentru afacerea ta este urmatorarea:

1. De ce am nevoie de un website profesionist si ce doresc sa fac cu el? 

Trebuie sa ai un scop bine determinat pentru ca site-ul tau sa fie unul cu adevarat profesionist, care sa converteasca. Trebuie sa stii ce vrei sa faci cu acest site, cum ar trebui el sa functioneze si ce pasi trebuie sa faci pentru a ajunge la rezultatele scontate.

Imediat cand te gandesti la o afacere, primul lucru la care te gandesti este NUMELE. Ce nume are afacerea ta si ce reprezinta acesta? Astfel, urmatoarea intrebare cu privire la website-ul tau este legata de acest detaliu.

2. Ce nume va avea site-ul meu? Este disponibil domeniul pe care doresc sa il aleg?

Domeniul este un element extrem de sensibil atunci cand realizezi un website. Trebuie sa observi daca acesta este liber, insa trebuie sa stii exact cum sa-l alegi. El trebuie sa fie reprezentativ pentru afacere, trebuie sa fie scurt si usor de memorat de catre utilizator si trebuie sa fie usor brandabil.

Ce alte intrebari poti sa-ti pui cand realizezi un website profesionist?

3. Ce servicii de hosting aleg pentru a-mi sustine site-ul online? 

Aceasta este o alta intrebare extrem de importanta. Un hosting de calitate are anumite caracteristici specifice, iar un client nu va avea, de obicei, expertiza tehnica necesara pentru a le identifica pe acestea.

SFATUL NOSTRU: Un hosting dedicat nu inseamna neaparat un hosting profesionist! 

4. Ce CMS sa aleg pentru site-ul meu? 

Acest lucru depinde foarte mult de prima întrebare. Care este scopul site-ului? Pentru un website profesionist cat mai usor de administrat, recomandarea este sa alegi WordPress. Avantajele WordPress il pozitioneaza ca fiind unul dintre cele mai indragite sisteme de administrare continut, cu nota 8/10.

Poti, de asemenea, sa alegi o solutie mai complexa si sa-ti construiesti o platforma personalizata. Poti alege si un CMS precum Drupal sau poti solicita multe alte variante.

website profesionist wordpress  website profesionist drupal

5. Ce culori voi folosi pentru site-ul meu?

Pentru a-ti raspunde la aceasta intrebare, este neaparat sa ai cateva cunostinte despre psihologia culorilor in Branding. Iar noi îti putem face cateva recomandari.

Importanta continutului unui website profesionist

6. Continutul site-ului meu este unul profesionist? Cat de important este textul? 

Iti propunem un experiment: 

Realizeaza un Landing Page de test cu o grafica extrem de simplista. Poti folosi chiar o pagina alba, fara nicio culoare. Scrie un text extrem de atractiv (cu ajutorul unui copywriter) si plaseaza-l pe site. Vezi ce se intampla. Va functiona site-ul? Va vinde produsul prezentat în text?

Apoi realizeaza site-ul tau extrem de bine construit, cu o schema profesionista de culori si cu o grafica foarte atractiva, dar fa un test, lansandu-l fara niciun cuvant pe el.

Va vinde oare?

Noi te asiguram ca NU! Importanta textului este cruciala pentru un site. Tocmai de aceea, la Stef Web Design ne ocupam de acest aspect cu ajutorul unei echipe specializate in copywriting si content writing. Toate textele clientilor nostri sunt realizate de la zero, pe baza cercetarilor si pe baza principiilor de baza din Copywriting.

7. Site-ul meu se vede corect pe orice browser web?

Adaptabilitatea site-ului este incredibil de importanta in ziua de azi. Site-ul tau trebuie construit in asa fel incat sa fie vizibil pe orice browser, dar mai ales sa fie adaptabil si pe mobil si pe tableta sau alte dispozitive.

De ce sunt atat de importante telefoanele in web design? De ce site-ul nostru trebuie sa fie mobile friendly?

Pe langa faptul ca peste 70% din traficul de pe website-uri vine din surse mobile, iata o imagine reprezentativa pentru parerea americanilor despre smartphone.

mobile friendly - statistica america

8. Site-ul meu este SEO friendly?

Stii si tu ca iti realizezi un website profesionist degeaba, daca acesta nu apare pe prima pagina în Google. Peste 90% din persoanele ce stau online iau decizia de cumparare verificand doar prima pagina. Asadar, investitia in SEO ar trebui sa fie un punct extrem de important in discutiile tale cu firma de web design.

9. Cum imi voi promova site-ul?

Aceasta intrebare reprezinta practic cea mai complexa intrebare pe care puteai sa ti-o pui cu privire la site-ul tau. Ea are un simplu răspuns: o strategie completa de online marketing si social media.

Ce inseamna o strategie de Online Marketing?

Aceasta inseamna sa gandesti pas cu pas canalele pe care doresti sa comunici, sa vezi ce anume vrei sa spui si sa adaptezi mesajele conform audientei si specificului fiecarui canal online.

Iar ultima intrebare, după atata efort, este urmatoarea:

10. Eu cum cuantific toate rezultatele site-ului meu? De unde stiu ca toate aceste activitati mi-au adus rezultate? 

Raspunsul la aceasta intrebare este unul singur si poarta numele de Google Analytics. Prin intermediul acestei platforme vei putea afla tot ce se intampla in spatele site-ului tau. Vei sti cine intra pe site-ul tau, ce face pe platforma si cu ce te ajuta pe tine activitatea lui.

Vei sti ce sa testezi, cum, prin ce instrumente si cum sa imbunatatesti site-ul tau pentru a te bucura cu adevarat de un website profesionist.

website profesionist - Google Analytics