Stef Web Design Mentenanta Optimizarea Vitezei

5 tehnici pentru optimizarea vitezei unui site

Optimizarea vitezei unui site este o problema principala atunci cand faci web design. In momentul in care predai site-ul catre client, acesta trebuie sa functioneze in proportie de 100%. Iar cand discutam despre functionarea unui site nu facem referire doar la module.

Este general valabil faptul ca orice persoana asteapta maxim 5 secunde incarcarea unei pagini. Media este insa situata intre 2 si 3 secunde. Asadar, viteza de incarcare a unui site este un element esential cand discutam despre performanta site-ului.

De asemenea, este un factor de decizie pentru utilizator, ajutandu-l sa decida daca ramane sau nu pe site. Astfel, cum reusim sa optimizam site-ul si sa-l facem sa se incarce cat mai rapid?

Astazi va prezentam 5 tehnici pe care le putem utiliza in acest sens, pentru optimizarea vitezei de incarcare a site-ului.

Optimizarea vitezei unui site prin intermediul unui hosting de calitate

Aceasta este metoda clasica si cea mai intalnita. Atunci cand intampinam probleme de incarcare, in primul rand ne gandim la pachetul de găzduire. Ce latime de banda avem pentru site, ce servicii de hosting folosim si ce alte optiuni avem? Pentru a incarca mai rapid site-ul putem accede la un pachet de hosting mai bun.

Achizitionarea unui VPS sau a unui server dedicat poate fi o solutie excelenta in acest caz, pentru optimizarea vitezei site-ului dumneavoastra. De asemenea, marirea latimii de banda este o solutie buna, nu neaparat pentru a optimiza viteza de incarcare in mod direct, ci pentru a permite un trafic mai ridicat si pentru a evita intreruperile si caderea site-ului.

Cresterea vitezei  de incarcare a site-ului prin optimizarea imaginilor

Trebuie sa fim constienti ca incarcarea site-ului cu fotografii va ingreuna substantial viteza lui de incarcare. Totusi, ce facem daca avem un magazin online cu sute de produse?

Optimizarea imaginilor este solutia perfecta in aces sens. Acest lucru va duce la afisarea imaginilor intr-o calitate mult mai buna, daca alegem extensia potrivita pentru web (si nu afisam de exemplu imagini printabile) si va ajuta si site-ul sa se incarce mult mai rapid.

De exemplu, pentru fotografiile de inalta calitate trebuie sa folosim intotdeauna extensia .jpg

Cateva programe utile pentru a optimiza imaginile sunt: WP Smush, SEO Friendly Images, Lazy Load sau EWWW Image Optimizer.

Optimizarea vitezei unui site prin crearea unui site-map

Site-map-ul este o harta pentru roboteii Google care au ca misiune indexarea site-ului tau. Acestia vor fi ajutati de catre harta pentru a indexa lucrurile importante, iar site-ul tau va prinde o structura stratificata pe baza acelei harti. Acest lucru va ajuta la indexarea rapida si la dispunerea continutului pentru utilizator cu o viteza mai mare. Acest lucru va ajuta indirect si viteza de incarcare a site-ului sa devina mai mare.

Cu cat viteza de incarcare este mai mare, cu atat durata de incarcare este mai mică, iar site-ul tau se poate bucura de mai multi useri online care sa ramana si sa citeasca tot continutul interesant pus de tine pe site.

Optimizarea vitezei site-ului tau prin comprimare / arhivare a fisierelor

Comprimarea http este una dintre solutiile recomandate de specialisti pentru optimizarea vitezei de incarcare a site-ului. Aceasta actiune va ajuta la transmiterea datelor cu o viteza mai mare, marind astfel  viteza de incarcare pentru site-ul tau.

Aceasta comprimare se poate efectua din interiorul cPanel, accesand butonul Optimize Website. De asemenea, exista modalitati de verificare a succesului operatiunii. GIDZipTest reprezinta o astfel de metoda. Puteti afla despre ce este vorba aici.

Optimizarea prin crearea paginilor cache

Implementarea acestei tehnici va ajuta cu siguranta site-ul sa se incarce mai rapid. Acest lucru se intampla deoarece aceasta este cea mai buna tehnica pentru a evita supraincarcarea serverului. Implementarea necesita cunostinte avansate de coding, insa pentru utilizatorii WordPress exista si module personalizate ce pot face acest lucru.

Mai multe detalii despre optimizarea performantelor unui site puteti obtine intrand pe pagina de aici. Iar daca doriti ajutor in ceea ce priveste optimizarea site-ului, contactati specialistii Stef Web Design!