Stef Web Design Servicii SEO

Cele mai comune servicii de optimizare SEO pentru afacerile mici

Sa apelezi la o agentie SEO pentru a urca in motoarele de cautare poate fi putin coplesitor, mai ales daca ai o afacere mica. Specialistii SEO iti vor vorbi despre probleme de care nu ai mai auzit niciodata si nu stiai ca exista la nivelul site-ului tau.

Asadar, cum te asiguri ca specialistul SEO la care ai apelat face o treaba buna pentru afacerea ta?

Iata cele mai comune 5 servicii de optimizare SEO pentru afacerile mici. Daca agentia SEO la care apelezi iti ofera aceste servicii, inseamna ca esti pe drumul cel bun. Vezi si Ghidul SEO pe 2019.

1. Analiza cuvintelor cheie 

Analiza cuvintelor cheie este cel mai important pas in crearea unei strategii SEO.

Inainte de a stabili care este “planul de bataie” pentru a aduce pe prima pagina o afacere, trebuie descoperite cuvintele cheie ce pot fi folosite. In general, este recomandat ca fiecare pagina sa vizeze unul sau doua cuvinte cheie unice.

Ar trebui sa ai suficiente pagini, pentru a viza cat mai multe cuvinte cheie. Aceste cuvinte trebuie sa fie relevante. Oamenii se folosesc de acele cuvinte cheie in momentul in care efectueaza o cautare pe Google. Cu cat acoperi mai multe cuvinte cheie care ar putea conduce publicul tau tinta la site-ul tau, cu atat mai bine.

  • Cautarile pe Google pot fi impartite in 3 categorii (in functie de intentie):
  • Cautari de navigare (vizitatorii doresc sa ajunga la un anumit site)
  • Cautari de informare (vizitatorii cauta o informatie)
  • Cautari tranzactionale (vizitatorii vor sa cumpere ceva)

Mai multe aici: Revisiting “Navigational,” “Informational,” & “Transactional” Searches in a Post-PageRank World

2. Crearea de pagini

Odata ce ai primit analiza cuvintelor cheie, agentia ar trebui sa te ajute sa creezi continut nou si relevant, in care sa incluzi cuvintele cheie respective. Daca continutul tau nu este relevant, nu ai sanse prea mari sa cresti pozitia site-ului in rezultatele motoarelor de cautare.

Cand creezi pagini noi, cauta sa asiguri urmatoarele:

  • Fiecare pagina sa aiba continut unic. Daca ai sa folosesti continut comun, este posibil ca Google sa le considere pagini duplicat.
  • Incearca sa creezi pagini utile pentru publicul tau tinta, pagini pe care oamenii sa le considere valoroase si interesante.
  • Rezista in fata tentatiei de a te concentra pe mai mult de doua cuvinte cheie pe pagina.

Vezi si: How to Do a Content Audit and Boost Your Organic Traffic [Template Included]

3. Optimizarea paginilor

In cazul in care ai deja cate o pagina dedicata fiecarui cuvant cheie descoperit in analiza de cuvinte cheie, tot ce trebuie sa faci este sa le optimizezi pe fiecare în parte. Motoarele de cautare au nevoie de o mana de ajutor pentru a intelege despre ce e vorba in fiecare pagina.

Un profesionist SEO bun se va putea folosi de continutul existent la nivelul paginilor tale si il va putea modifica astfel incat Google sa-l inteleaga in aceeasi masura in care il pot intelege si vizitatorii. Este un serviciu de optimizare SEO mai accesibil decat cel in care paginile sunt create de la zero.

4. Link Building

Obtinerea cuvintelor cheie unice pentru fiecare pagina nu este singurul lucru pe care trebuie sa-l faci pentru a-ti creste pozitia in clasamentele Google. La urma urmei, exista probabil sute sau mii de alte pagini pe Internet care contin aceiasi termeni.

Asadar, pe ce criterii stabileste Google care pagina este mai buna decat alta?

Acest lucru se stabileste (printre multe altele, vezi 200 de factori după care Google îți  crește poziția site-ului) prin calcularea cantitatii si a calitatii legaturilor care conduc catre acea pagina.

Link-urile externe sunt mult mai importante decat legaturile interne si ar trebui sa fie punctul central al efortului de construire a legaturilor. Link-urile externe sunt cele care provin de pe alte site-uri si conduc catre site-ul tau, iar cele interne constau in legaturile de pe site-ul tau care conduc catre alte pagini tot din site-ul tau.

O legatura de calitate este una care provine dintr-o pagina relevanta si care are are la randul ei legaturi interne si externe de calitate.

Vezi si: The Beginner’s Guide to Link Building 

5. Analiza site-ului

Google a creat numeroase instrumente si standarde care permit profesionistului SEO sa furnizeze detalii suplimentare despre continutul si subiectul unui site.

Audit-urile tehnice pot varia in mod dramatic prin marime, domeniu de aplicare si costuri. Daca ai un simplu site de prezentare, nevoile sunt mult mai mici decat in cazul unui site dinamic.

Termenul de SEO a luat din ce in ce mai multa amploare in ultima vreme. Probabil ca deja stii ca daca ai o afacere si vrei sa cresti, ai nevoie de servicii de optimizare SEO.

SEO a fost acceptat, de ceva timp, pe scara larga ca o componenta necesara a unei afaceri de succes.

Realizeaza un audit SEO gratuit aici.

Care sunt beneficiile companiilor care apeleaza la optimizare SEO? Este simplu!

Vei tine pasul cu concurentii tai.

A tine o afacere este foarte similar cu actiunea de a participa la maraton. Este o competitie si o cursa pentru prima pozitie in clasamentele Google.

Lupta de a tine pasul (sau de a ramane in continuare, daca te numeri deja printre cei norocosi) este o parte integranta a unei afaceri.

Concurentii tai? Da, cu siguranta ei deja fac SEO. Ce se intampla in aceasta situatie? Tu ramai in urma daca nu lupti cu toate armele.

Vei atrage noi vizitatori pe site.

In momentul in care utilizatorii Google realizeaza o cautare, ei sunt in procesul de a lua o “decizie de cumparare”. In acel moment, ei afla despre diferitele optiuni pe care le au, evalueaza avantajele si dezavantajele etc.

Ei ar putea cauta cu exactitate produsul sau serviciul pe care tu il oferi. Dar, daca nu te-ai ocupat de optimizare SEO, sunt foarte slabe sansele ca ei sa te gaseasca. Vei fi invizibil pentru ei.

agentie SEO profesionala se va asigura ca afacerea ta va ajunge la publicul tau tinta si la oamenii care ar putea fi interesati de produsele/serviciile pe care tu le oferi.

Iti vei creste traficul de pe site

Acesta este obiectivul agentiilor SEO (de cele mai multe ori). Acesta este scopul optimizarii SEO – cresterea traficului de pe site.

O data cu cresterea traficului, iti va creste si popularitatea, iar o data cu asta, site-ul tau va creste in motoarele de cautare.

Vizibilitate -> Trafic -> Oportunitati -> Vanzari

Aceasta ecuatie simpla este ecuatia ce sta la baza afacerilor online. De aceea auzi mereu vorbindu-se despre cat de importanta este cresterea traficului pe site.

Vei construi identitatea marcii

Identitatea marcii este construita pe baza unei expuneri constante. Nu poti construi o reputatie daca nimeni nu stie cine esti.

Beneficiile construirii unei identitati sunt numeroase. In principiu, oamenii vor fi mai dispusi sa cumpere de la tine. Consumatorii apreciaza o poveste buna.

Este o munca destul de grea sa-ti “cultivi cultura companiei” pentru a rafina stilul si prezenta unica a site-ului tau.

Prin urmare, serviciile de optimizare SEO sunt un must-have. Multi se gandesc ca se pot ocupa de optimizarea site-ului si mai tarziu, insa trebuie sa luam in considerare faptul ca pentru a crea o prezentă online e nevoie de timp.

Pentru a-ti duce afacerea la urmatorul nivel, SEO este un pas esential in ceea ce priveste marketingul online.