Stef Web Design - Magazinelor Online

Statistici care arata ca mediul de retail se schimba. Care este implicatia magazinelor online in acest domeniu?

Retailul este unul dintre cele mai abordate subiecte atunci cand se discuta despre influenta internetului in business. Asta deoarece, conform studiilor, mediul de retail a crescut explosiv in ultimii ani datorita magazinelor online.

O noua forma de retail ia nastere sub platformele de e-commerce. In ultimul deceniu unele dintre schimbari au dus la formarea unor adevarate explozii pe piata online. Iata cum arata vanzarile in domeniul retail in ultimii ani, raportat la canalul principal de vanzare: site vs. magazin fizic, in Marea Britanie.

Stef Web Design - Statistica Magazinelor Online

Se observa clar faptul ca mediul online incepe sa conteze din ce in ce mai mult in acest domeniu. Iar cresterea este una mai mult decat accelerata, cel putin din anul 2015 pana in prezent.

Online-ul incepe sa acapareze din ce in ce mai mult domeniul de retail, iar acum este un moment mai bun ca niciodata de a lansa un magazin online, spun antreprenorii din domeniu.

Iata cum arata si cresterea vanzarilor in ceea ce priveste acest domeniu, pe canalul online, in SUA.

Stef Web Design - Magazin Online

Astfel, doua dintre cele mai puternice economii ale lumii, incep sa se bucure cu o crestere exponentiala de beneficiile mediului online. Si cu toate acestea, niciuna dintre cele doua nu este pe locul 1.

Locul 1 in topul celor mai avansate economii in e-commerce este al Chinei, aceasta avand o crestere mai mare, detronand SUA inca din anul 2013. Conform specialistilor, pana in anul 2023 piata de retail din e-commerce va ajunge la 2,5 trilioane de dolari in Asia. Iar 28% din totalul companiilor axate pe retail vor vinde global, cu ajutorul magazinelor online specializate.

Aceste cifre sunt destul de incurajatoare pentru antreprenorii ce doresc sa inceapa o afacere in mediul online. Iar noi putem fi aici, ca parteneri de incredere, pentru lansarea unui magazin online optimizat si eficient, care sa vanda inca din prima zi.

Daca iti doresti un astfel de magazin online, contacteaza-ne!

Ce alti factori mai trebuie luati in calcul in afara de prezenta online?

Un studiu de caz interesant arata si cat de mult a crescut in ultima vreme traficul de pe mobil pe aceste platforme online. Statisticile arata ca in ultimii 6 ani, pentru compania Schuh, traficul de pe mobil a crescut de 6 ori. Iata ce inseamna atunci cand o companie valorifica informatia de care dispune si adapteaza site-ul conform comportamentului userilor sai.

Asadar, nu e de ajuns sa fii prezent online. Trebuie sa ai si un website optimizat. Iata de ce.

Stef Web Design - Magazin Online - 2

O crestere clara a traficului de pe mobil, fata de traficul din alte canale se poate observa mai sus. Mai mult, AnnualReports afirma in cadrul studiului pe domeniul de fashion online (unul dintre top 3 domenii in care online-ul genereaza cele mai mari vanzari) ca traficul pe mobil a ajuns la 77% in acest an, in raport cu 16% in anul 2012.

Asadar, site-ul tau trebuie in mod obligatoriu sa fie si optimizat pentru mobil pentru a putea crea astfel de performante. Pentru mai multe detalii in acest sens, poti urmari si articolul de aici.

Ce spun alte studii despre domeniul online?

Iar acestea nu sunt singurele studii care arata importanta unui website. Unele studii releva faptul ca 56% dintre oameni au bifat ca principal factor mediul online, ca raspuns la intrebarea “Unde te astepti sa gasesti informatiile de contact ale unei companii”.

Iata asadar, ca 5 din 10 oameni se asteapta sa-ti gaseasca afacerea online, atunci cand cauta informatii despre tine. Mai multe detalii despre acest studiu gasesti aici: Cat de important este un website pentru o afacere aflată la început?

Aceste lucruri fiind spuse, noi consideram ca stii ce ai de facut. Cel mai bun moment pentru a lansa afacerea ta online este acum.  Asa cum spunea si Mark Twain… “secretul reusitei este sa te pui pe treaba”.

Noi te putem ajuta. Daca vrei sa afli cum, contacteaza-ne!