Stef Web Design Website-hosting

5 lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare cand alegi hosting-ul

Alegerea hosting-ului este un pas extrem de important in lansarea afacerii tale online. Locul in care vei gazdui site-ul tau poate sa influenteze pozitiv sau negativ afacerea.

Hosting-ul este cel ce determina in mare parte viteza de incarcare a site-ului, caderile offline, erorile de incarcare si alte asemenea lucruri. Deci, e foarte important sa ai un hosting calitativ, un serviciu de gazduire complet, pentru a evita aceste probleme.

Noi iti oferim astazi 5 idei despre ce ar trebui sa iei in calcul cand alegi pachetul de gazduire al site-ului afacerii tale.

1. Timpul de reactie al companiei de hosting

Bineinteles ca erori vor exista intotdeauna, altfel nu ar fi existat procesul de optimizare. Pentru imbunatatirea continua a site-ului este insa foarte important ca acestea sa fie identificate si rezolvate in cel mai scurt timp. Daca site-ul tau a cazut sau intr-o anumita perioada a inceput sa se incarce din ce in ce mai greu, aceste probleme trebuie rezolvate URGENT. Nu exista termene de amanare. Timpul de raspuns al companiei ce iti ofera serviciul de hosting este extrem de important.

2. Backup-ul si siguranta fisierelor gazduite 

Gazduirea calitativa nu inseamna doar spatiu nelimitat de stocare. Daca exista o eroare de server si site-ul este afectat, ce se va intampla cu fisierele si continutul? Este extrem de important ca pachetul tau de gazduire sa ofere si o functie de backup. Urmareste acest lucru neaparat si incearca sa alegi un pachet care iti ofera salvarea fisierelor site-ului la o anumita perioada de timp.

3. Optiuni de upgrade

Trebuie sa fii destul de atent la serviciile alese, deoarece afacerea ta s-ar putea sa creasca intr-un mod rapid. Compania trebuie sa-ti ofere modalitati de a-ti adapta pachetele, de a trece de pe shared pe server dedicat si nu ar fi rau sa-ti ofere chiar si un update al modulelor la o anumita perioada. Acest lucru te va asigura ca site-ul tau va fi mereu protejat si ancorat in noile realitati tehnologice. Viteza, calitate, eficienta si siguranta – toate acestea le poti obtine odata cu un upgrade.

4. Spatiul pe server

Extrem de important este si spatiul pe server. Pentru un blog cu cateva mii de utilizatori este ok un pachet de gazduire de baza, la un pret redus, fara foarte multe caracteristici in plus. Poate un spatiu de 3GB este suficient in acest caz. Insa, daca afacerea ta presupune accesarea zilnica a site-ului de catre mii de utilizatori, daca ai un magazin online, spre exemplu, un spațiu de stocare de 10 – 20 de GB este necesar. Iar in acest caz este foarte important si backup-ul, dar si upgrade-ul temporar.

5. SSL inclus

Exista pachete de hosting cu SSL inclus. Astfel de pachete sunt de preferat. SSL-ul este principalul modul de siguranta pentru site-ul tau, mai ales daca afacerea ta este reprezentata de un magazin online ce lucreaza cu plati online si date personale. Este extrem de important sa ai un SSL. In plus, Google anuntă deja ca site-urile fara SSL integrat vor fi dezavantajate in cautari. Deja vei intampina probleme cand vei dori sa accesezi un astfel de site, daca vei incerca. Google te va atentiona ca nu e sigura conexiunea. La un asemenea avertisment majoritatea useri-lor vor pleca. Sigur nu ai vrea sa se intample asta, nu? Alege un hosting cu SSL inclus.