design de logo

Este important un design de logo pentru afacerea ta?

Orice afacere de succes trebuie sa aiba o identitate vizuala bine definita, iar „fata” acesteia este chiar logo-ul. Antreprenorii aflati la inceput de drum ar trebui sa inteleaga ca logo-ul este primul pas in constructia unui brand, fiind identitatea acestuia. Un logo reusit asigura reusita unui business.

Ce este un logo?

Logo-ul reprezinta un element grafic, folosit pentru identificarea unei firme, a unui produs, a unei organizatii sau a unui eveniment.

De ce este important logo-ul pentru afacerea ta?

Logo-ul este cel mai important instrument al identitatii vizuale. Asta pentru ca, intreaga identitate a brandului este concentrata in aceasta reprezentare grafica care are rolul de a transmite esenta businessului tau.

Logo-ul nu reprezinta doar un nume, un simbol sau o imagine, logo-ul este chiar esenta unui brand. La orice pas suntem inconjurati de logo-uri, iar pentru a ne face loc in acesta aglomeratie trebuie sa venim cu ceva nou si memorabil.

Trebuie sa atragem atentia consumatorului si, cel mai important, trebuie sa il facem sa aiba incredere in noi si in ce ii oferim.

Cu alte cuvinte, trebuie sa il transformam in clientul nostru.

Care este rolul principal al unui logo?

  • Logo-ul promoveaza afacerea, este un element central in orice strategie de marketing
  • Logo-ul atrage potentialii clienti
  • Logo-ul ofera o identitate unica afacerii tale

Ce trebuie sa ai in minte atunci cand realizezi un logo?

  1. Un logo trebuie sa fie simplu!

Un design simplu si de impact, astfel poate fi recunoscut cu usurinta si poate ramane in memoria consumatorului.

  1. Un logo trebuie sa fie memorabil!

Un logo reusit este un logo memorabil.

  1. Un logo trebuie sa fie durabil!

Un logo eficace ar trebui să treacă testul timpului.

  1. Logo-ul trebuie sa vorbeasca despre compania si afacerea ta!

Logo-ul trebuie sa te defineasca si trebuie sa il faca pe consumator sa inteleaga care este profilul businessului tau, ce anume ii oferi si care este legatura dintre el si produsul tau.

De cate tipuri sunt logourile?

Logo-ul poate fi compus din una sau mai multe litere, o imagine sau o combinatie a acestor elemente.

Logo-ul text: reprezinta, in general, numele companiei. In acest caz, trebuie sa fii foarte atent la fondul folosit, dar si la lungimea acestuia. Trebuie sa te gandesti ca ai la dispozitie doar cateva secunde pentru a atrage atentia potentialilor tai clienti.

Logo-ul simbol: este reprezentat de un element grafic sau de o imagine. Simbolul folosit trebuie sa te defineasca si sa spuna ceva despre afacerea ta.

Logo-ul text & simbol: Este cea mai des folosita optiune. Textul poate sa fie chiar brand name-ul lor sau un motto ori un slogan. In acest caz, trebuie sa ai grija sa existe o legatura intre text si imagine.

Cat de importante sunt culorile folosite?

Culoarea e una dintre cele mai puternici unelte de comunicare non-verbala. De exemplu: culori calde, cum ar fi rosulportocaliul sau galbenul atrag mult mai usor atentia pentru ca au o energie puternica. Rosu este o culoare indrazneata care stimuleaza asumarea de riscuri,  in timp ce galbenul si portocaliul inspira optimism si bucurie.

Albastru este o culoare rece care aduce liniste, pace si simbolizeaza, totodata, eficienta. Ea se foloseste cel mai des in mediul de birou sau in mediul corporate, cum ar fi in cazul bancilor, a companiilor de IT sau a firmelor de securitate.

Verdele simbolizeaza naturaletea. Multe branduri ale caror produse se ocupa cu mediul si agricultura folosesc verdele. Se poate folosi in orice produse bio/eco, protectia mediului, reciclarea, pariurile, sanatatea sau frumusete.

Violetul este o alegere indrazneata. Ea poate sa reprezinte produsele din gama de lux, fiindca inspira un sentiment de superioritate, fiind o culoare purtata de regi si de inalti prelati.

Alb – negru inseamna clasic si elegant, in timp ce logourile multicolore transmit ideea de diversitate si lasa sa se inteleaga ca firma ta ofera o gama larga de produse si servicii.

Cele mai eficiente culori sunt rosu, galben si albastru, iar multe dintre cele mai puternice branduri au ales logouri intr-o singura culoare.