Stef Web Design Iasi - COVID-19 - Sfaturi

4 Sfaturi de urmat pentru antreprenori în timpul crizei generate de COVID-19

Guvernele lumii iau în prezent măsuri drastice pentru a combate răspândirea virusului. Unele măsuri, lovesc în economiile naționale extrem de dur: se închid restaurante, baruri, cafenele, saloane cosmetice sau săli de sport, dar s-au interzis chiar și activitățile în aer liber. Un dezastru pentru economie.

Pe lângă aceste măsuri, autoritățile vor impune cetățenilor să rămână în case, într-o încercare de a stopa pandemia.

Toate aceste măsuri au lovit în micile afaceri care depind de prezența oamenilor pentru a-și continua activitatea economică. Vorbim aici de restaurante, săli de sport sau saloane de cosmetică, dar și multe altele.

Pe de altă parte, în economie, firmele depind unele de altele, iar falimentul sau situația dificilă a uneia atrage falimentul sau probleme pentru toate celelalte.

Ce ai putea face într-o astfel de situație?

4 Sfaturi de urmat pentru antreprenori în timpul crizei generate de COVID-19

1. Nevoia de reorganizare

Se pare că unele afaceri nu vor supraviețui dacă nu se vor modifica, iar aici ne referim la schimbări funcționale și operaționale.

2. Renunțăm la panică și la atitudinea de așteptare

Lucrurile sunt deja clare, iar măsurile de întreprins sunt evidente, de aceea tot ce trebuie să facă antreprenorii romani este să conceapă un plan de acțiuni logic și să se adapteze nevoilor noii piețe, care nu presupune doar efecte negative, ci și o transmutare logică în spațiul online.

3. Securizarea angajatilor

Nu este cazul să-ți concediezi angajații doar pentru a trece peste acest val de criză, există și alte soluții precum reorientarea lor către alte atribuții.

4. Nevoia de a fi online

În contextul situațiilor care practic pun la pământ afaceri prospere, una dintre soluțiile evidente este mutarea acestora direct în spațiul online. Astfel noi iti oferim acum o metoda rapida de salvare a afacerii tale.

În mod evident, problemele lansate de această „corona-criză” se vor resimți o perioadă îndelungată, dar în aceste momente de restriște este importantă mobilizarea, implicarea și atitudinea conștientă. Pentru mai multe sfaturi practice in astfel de momente ne puteti contacta si aici.